TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans ve UNDP Türkiye Heyeti Şarkışla İlçesini Ziyaret Etti
23 Mart 2016 Çarşamba
 23.03.2016

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve UNDP Türkiye Ofisi 22 Mart 2016 tarihinde Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ni ziyaret etti. Âşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay OĞUZ ve Şarkışla Kaymakamı Akif PEKTAŞ ile Şarkışla ilçesinin potansiyelleri ve sorunları ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü. Ziyarette ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Ercan DANSUK, UNDP Yerel Sosyo-Ekonomik Kalkınma Birimi çalışanlarından Bülent AÇIKGÖZ, Deniz TAPAN, Ceren GÖKÇE, Gülden ATKIN GENÇOĞLU, ORAN Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Seyit CEZAOĞLU, Tanıtım, İletişim ve İş Geliştirme Birimi Başkanı Fazıl GÜLER, Sivas Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan DÜNDAR, Sivas Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Yunus Emre ŞEKER ve Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanları Özay Deniz KESKİN ile Ümmühan YAMAK da hazır bulundu.

 Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Ercan DANSUK ve UNDP Türkiye Ofisi Sektör Yöneticisi Bülent AÇIKGÖZ, Ajans ve UNDP tarafından ortaklaşa sürdürülmesi planlanan “Toplum Temelli Yerel Kalkınma” Programı hakkında bilgiler verdi. Programda TR72 Bölgesindeki 3 ilin 3 ilçesinin birer pilot bölge seçilmesi planlandı ve Sivas ili için pilot bölge Şarkışla ilçesi oldu. Programın kapsamında her ilçede 50-60 mikro ölçekli projeye destek verilmesi ve çarpan mekanizmasıyla büyük çapta etkiler yaratılması planlanmakla beraber, asıl amacın halkın gerçekten ihtiyacı olan eksikliklerin yine halk tarafından tespit edilip, halk ile koordine projeler hazırlanarak hayata geçirilmesi olduğuna değinildi.

“Toplumla beraber, toplum için” yapılacak mikro projeler ile Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin pilot seçilen ilçelerinin sosyal ve ekonomik açıdan ilerleme kaydetmesi ve bir ivme kazanmasının beklendiği belirtildi. Şarkışla’da gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı, Kaymakamı ve ilçenin ileri gelenlerinin de aralarında bulunduğu bir heyete “Toplum Temelli Yerel Kalkınma” programı süreci ve ilçeden beklentiler anlatıldı ve ilçede daha önce gerçekleşmiş projeler yerinde incelendi. Yeni hizmete açılan Âşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi içerisinde bulunan müzik odası ve konferans salonu görüldü, merkez içinde birçok kültürel aktivitenin yapıldığı gözlemlendi.

Ayrıca iş sahibi olmayan kadınlara yönelik bir proje kapsamında yapılan “Hanımlar Evi” ziyaret edildi. Ajans ve UNDP yetkililerince programın bundan sonraki aşamalarında da uzun soluklu bu projenin ilçe için faydalı olması için Şarkışla Kaymakamlığı ve Belediyesi ile koordine çalışılacağı belirtildi.