TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans ve UNDP Türkiye Heyeti İncesu İlçesini Ziyaret Etti
24 Mart 2016 Perşembe
 23.03.2016

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve UNDP Türkiye Ofisi 23 Mart 2016 tarihinde Kayseri’nin İncesu Kaymakamı Tarık BAHADIR ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya KARAYOL'u makamlarında ziyaret etti. Ziyarette ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Ercan DANSUK, UNDP Yerel Sosyo-Ekonomik Kalkınma Birimi çalışanlarından Bülent AÇIKGÖZ, Deniz TAPAN, Ceren GÖKÇE, Gülden ATKIN GENÇOĞLU, ORAN Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama Ve Koordinasyon Birimi Başkanı Seyit CEZAOĞLU, Tanıtım, İletişim ve İş Geliştirme Birimi Başkanı Fazıl GÜLER, Planlama, Programlama Ve Koordinasyon Birimi Uzmanları Özay Deniz KESKİN ve Ümmühan YAMAK, İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanları Nurullah TOPKARAOĞLU ile Nazlı YENİAY da hazır bulundu.

Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Ercan DANSUK ve UNDP Türkiye Ofisi Sektör Yöneticisi Bülent AÇIKGÖZ, Ajans ve UNDP tarafından ortaklaşa sürdürülmesi planlanan “Toplum Temelli Yerel Kalkınma” Programı hakkında bilgiler verdi. Programda TR72 Bölgesindeki 3 ilin 3 ilçesinin birer pilot bölge seçilmesi planlandı ve Kayseri ili için pilot bölge İncesu ilçesi oldu. Programın kapsamında her ilçede 50-60 mikro ölçekli projeye destek verilmesi ve çarpan mekanizmasıyla büyük çapta etkiler yaratılması planlanmakla beraber, asıl amacın halkın gerçekten ihtiyacı olan eksikliklerin yine halk tarafından tespit edilip, halk ile koordine projeler hazırlanarak hayata geçirilmesi olduğuna değinildi.

Gerçekleşen toplantılarda İncesu ilçesi hakkında bilgi alındı. İlçede Organize Sanayi Bölgesinin yarattığı iş gücünden bahsedildi. Gelişen sektörler olarak belirlenen; tarım, sanayi, turizm ve eğitim sektörlerinin gelecekte bölgeye sağlayacakları katkılardan ve bu alanda hâlihazırda süren ve desteklenmesi planlanan projelerden beklenen somut çıktılardan bahsedildi. Ardından ilçenin tarihi ve kültürel miraslarından olan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi ile Düğenci Konağı ziyaret edildi.