TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta Gerçekleştirildi
24 Ağustos 2017 Perşembe

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Sivas Valisi Davut GÜL, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ ve Ajans Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ’nin katılım sağladığı Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ toplantıda;“Ajansımız Sivas ilimize İsviçre’den katma değerli ürünler arasında olan medikal malzeme üretimi konusunda bir yatırımcı kazandırılmış olup toplam 5 milyon TL’lik ilk yatırım için teşvik belgesi Sivas YDO tarafından düzenlenmiş, iş ve işlemleri de yine YDO çalışanlarımız tarafından birebir takip edilmiştir. Aynı şekilde Kayseri ilinde de Almanya’dan bir yatırımcı metal çit yatırımı için Kayseri Yatırım Destek Ofisimiz ile beraber çalışmış ve toplam 10 milyon TL’lik yatırım için teşvik belgesi düzenlenmiştir.

Yozgat ilimizde de ilkini mayıs ayında yaptığımız İşadamları zirvesinin ikinci kısmını, yani Avrupa’da yaşayan Yozgatlı İşadamlarını ağırlayacağımız zirveyi 8-9-10 Eylül tarihlerinde Yozgat Valiliği öncülüğünde ORAN Kalkınma Ajansı olarak düzenleyeceğiz. 100’e yakın iş adamını misafir edeceğimiz programda yeni OSB, Havaalanı, Hızlı Tren gibi yeni artılarıyla Yozgat yatırım ortamının tanıtımını yapıp, orta ve uzun vadede iş adamlarımızın yatırım yapması için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Bölge olarak tarımdan elde edilen katma değeri artırmak adına ORAN Kalkınma Ajansı’nın çeşitli çalışmalar yaptığını vurgulayan Vali YURTNAÇ, Tıbbi aromatik bitkilerin çiftçiyle tanıştırılması adına yürütülen çalışmaların başında Çayıralan ilçesinde lavanta, Akdağmadeni ilçesinde de salep ekimi gelmektedir. Çayıralan’da ilk yıl hasatları alınmış olup buğdaya göre 10 kat daha değerli olacak şekilde çiftçilerimiz gelir elde etme imkanına sahip olmuşlardır. Akdağmadeni’nde ise salep tarlada kültüre alınarak çiftçilerimizin tarımsal faaliyet olarak ekim ve hasat çalışmaların yapmaları sağlanmıştır. Yine aynı şekilde Sivas Suşehri ilçesinde limonotu, Kayseri Akkışla ve Özvatan gibi 5 ilçesinde ise karabaşotu, civan perçem gibi bitkilerin dikimi yapıldığını belirtti.