TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

4. OSEG Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferansı
26 Mayıs 2016 Perşembe
 26.05.2016

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak 25 - 26 Mayıs 2016 tarihlerinde Konya Sanayi Odası ve Konya Otomotiv Yan Sanayi İş Kümesi işbirliğinde Konya'da Dedeman Otel'de düzenlenen konferansa katıldık. Konferansta Ajansımızı İş Geliştirme, İletişim ve ORAN Akademi Birimi Başkanı Mahmut AKBABA ve İş Geliştirme, İletişim ve ORAN Akademi Birimi Mühendisi Emel EMÜR temsil ettiler. Ana teması ülkemizde geliştirilen ve önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek olan yerli otomobilin olduğu konferansa otomotiv sektörünün ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen uzman ve temsilcileri katıldılar. 

Yerli otomobil üretiminde Anadolu Sanayisinin katkı ve rolünün gündeme geldiği konferansta Ajansımız olarak bölgemiz için yatırım ve işbirliği olanaklarını değerlendirdik.

Konferans kapsamında gerçekleştirilen çeşitli ikili görüşmeler kapsamında; E&H Cars dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Üyesi Sn. Berkan BAYRAM ile bölgemizdeki Teknoparklar bünyesinde ORAN Akademi etkinlikleri kapsamında başta Hibrit Araç Teknolojileri Eğitimi olmak üzerek bölgedeki Üniversite ve Sanayi kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik eğitimlerin verilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Konferans kapsamında düzenlenen ve oldukça ilgi gören eş zamanlı çeşitli faaliyetler ile konferans tamamlanmıştır.  Bu faaliyetler; Devrim Aracı, Anadol, Murat 124 sergilenmesi  • Türk otomobil tarihi resim sergisi • Konya’dan TS 16949 belgesi alan firmalara ödül verilmesi olarak sıralanabilir.