TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Sivas’ta Gerçekleştirildi
1 Ekim 2018 Pazartesi

Sivas Valiliği öncülüğünde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle 27 – 30 Eylül 2018 tarihinde Sivas’ın termal ve sağlık turizminin tanıtılması amacıyla organize edilen 3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Cumhuriyet Üniversite konferans salonunda gerçekleştirildi.


Zirveye; Vali Davut GÜL, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa EKEN, Genel Sekreterimiz Ahmet Emin KİLCİ, Türkiye Sağlık Turizmi Gelişme Konseyi Başkanı Emin ÇAKMAK, il protokolü, sağlık ve termal turizm işletmecileri ile 5 kıtadan 52 ülkeden 256 yabacı katılımcı, çok sayıda turizm acentesi sahipleri katıldı.


Zirve, Sivas’ın termal ve sağlık alanındaki zenginliklerini gösteren bir sunumla başladı. Ardından protokol konuşmaları yapıldı. Genel Sekreterimiz Ahmet Emin KİLCİ konuşmasında, Sivas’ın termal ve sağlık turizmi açısından son derece önemli bir alt yapıya sahip olduğunu ve herkesin burada şifa bulması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda bu zirve sayesinde doktor balıkların şehri olan Sivas, termal tesislerin ve hastanelerin uluslararası mecralarda tanıtımı yapılacak olmasından memnun olduğunu dile getirdi. Sivas, gerek termal sularıyla gerek doktor balıklarıyla şifa dağıtmaya devam edecektir.


Zirvede açmış olduğumuz standa gelen yerli ve yabancı katılımcılara Termal ve Sağlık turizmi ve Sivas’ın yatırım alanlarıyla alakalı bilgilendirmeler yapıldı.


Zirvenin son günü Sivas’ta faaliyet gösteren termal tesislerin yanı sıra Kangal Balıklı kaplıca (doktor balıklar) yabancı katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

GÖRSELLER