TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2015 Yılı Mali Destek Programları Tanıtımı Sivas’ta Gerçekleştirildi
22 Ocak 2015 Perşembe
20.01.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından ilan edilen mali destek programlarının potansiyel başvuru sahiplerine tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Valisi Alim BARUT, Sivas Vali Yardımcısı Salih AYHAN, Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman YILDIRIM ile Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI’nın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lerin temsilcileri katıldı. Protokol konuşmaları akabinde bir önceki döneme ait mali destek programları tanıtım videosu izlendi ve yeni mali destek programları bilgilendirme sunumu yapıldı.

Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Valisi Alim BARUT yaptığı konuşmada  11 Milyon TL bütçe ayrılan “Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı“ çerçevesinde; yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesi ve enerjinin verimli kullanılması ile atık yönetim sistemleri kullanılarak çevre kirliliğinin azaltılması ve atıkların yeniden kullanımının desteklenmesinin; 6 Milyon TL bütçeli “Kültür ve Turizm Mali Destek Programı” ile de bölgemizdeki kültür ve turizm varlıklarının etkin ve yaygın tanıtım araçlarıyla ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımının yapılması, turistik ve kültürel değer taşıyan varlıkların ise alt yapı yatırımları ile bölgemiz ekonomisine kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.



Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman YILDIRIM ise, Ajansın sağladığı desteklerin il ve bölge açısından önemli olduğunu belirterek firmaların bu kaynaklardan istifade etmesini istedi. Yaklaşık 4 yıldır hizmet veren Ajansın Sivas’ta gerçekleştirdiği çalışmalarını da değerlendiren Yıldırım, Sivas’tan bugüne kadar 203’ü KOBİ, 89’u kar amacı gütmeyen kurum olmak üzere 292 proje başvurusu yapıldığını, 69 KOBİ ile 20 kamu projesinin destek almaya hak kazandığını, bu destekler ile 25 milyon TL kaynak aktarılarak toplamda 52 milyon TL yatırımın Sivas’a kazandırıldığını belirtti. 2015 yılında da Ajansın Kayseri, Sivas ve Yozgat illerine özel olmak üzere Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizm Mali Destek Programı hazırlandığını ve her iki program için toplam 17 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade etti.  

 
ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ise Ajansın geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2014-2023 bölge planı ile uyumlu bir şekilde Ajans tarafından hazırlanmış olan 2015 yılı mali destek programlarının bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni etti.



Toplantı ORAN Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Emin KİLCİ’nin yaptığı bilgilendirme sunumu ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanmalarının ardından sona erdi.