TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2015 Yılı Mali Destek Programları Tanıtımı Kayseri’de Gerçekleştirildi
21 Ocak 2015 Çarşamba
16.01.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından ilan edilen mali destek programlarının potansiyel başvuru sahiplerine tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Kayseri Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ ile Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI’nın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lerin temsilcileri katıldı. Protokol konuşmaları akabinde bir önceki döneme ait mali destek programları tanıtım videosu izlendi ve yeni mali destek programları bilgilendirme sunumu yapıldı.

Ajans Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN yaptığı konuşmada, yeni yatırım alanlarına yönelmenin önemine işaret ederek Ajansın 2015 yılında vereceği mali desteklerin daha önceki senelerden farklı olarak “Yenilenebilir Enerji ve Sürdürebilir Rekabet” ile “Kültür ve Turizm” sektörlerine yönelik olmasının önemine dikkati çekti. Gelişmiş ülkelerin yenilenebilir enerji kullanım oranı %40-50’lerde iken Türkiye’de bu oranın %6 olduğunu, ülkemizin sahip olduğu doğal kaynaklar göz önünde bulundurulduğunda güneş enerjisi ile ilgili olarak ilimizin ve Türkiye’nin ortalama güneşlenme süreleri bakımından birçok gelişmiş ülkeye göre çok daha avantajlı olduğunu belirtti. Türkiye’de de Kayseri’nin özellikle güneş enerjisi bakımından en avantajlı iller arasında yer aldığı vurguladı. Turizmde katma değerin birçok sanayi ürününe göre çok daha fazla olduğunu ve ilk yatırım maliyeti karşılandığı takdirde turizmden çok daha fazla gelir elde edilebileceğini belirtti. Gerek yurtiçinde, gerekse de yurtdışında yapılan tanıtım programları ile turizm gazetecileri, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine yönelik gerçekleştirilen info turların ilk meyvelerinin toplanmaya başlandığını ifade etti.


Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ ise konuşmasında, Türkiye'nin enerji bakımından dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek Ajansın yenilenebilir enerji alanında yapılacak olan projelere vereceği desteğin son derece önemli olduğunu vurguladı.


Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ise Ajansın geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet ile Kültür ve Turizm başlıkları altında ilan edilen programlar kapsamında başarılı bulunan projelere toplam 17 milyon lira kaynak aktarılmasının planlandığını belirterek başvuruların 3 Nisan'a kadar devam edeceğini ifade etti.



Toplantı ORAN Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Emin KİLCİ’nin yaptığı bilgilendirme sunumu ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanmalarının ardından sona erdi.