TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2013 Yılı Teknik Destek Programı 3. Dönemi kapsamında Sarıoğlan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün proje sahibi olduğu “Sulu Tarıma Geçiş Eğitimi” açılış toplantısı gerçekleştirildi.
4 Şubat 2014 Salı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından 2013 Yılı Teknik Destek Programı 3. Dönem kapsamında finanse edilen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün proje sahibi olduğu “Tarımsal Sulama Eğitimi” açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Sarıoğlan Kaymakamı Hasan DOĞAN, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Rıza Başaran, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan ALTAN, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar KARAGÖZ ve ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ile 150 çiftçi katılım sağladı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Sulu Tarıma Geçiş Eğitimi” 4-10 Şubat 2014 tarihleri arasında verilecektir. İlçeye yapılan Sarıoğlan Sulama Barajı ve basınçlı kapalı sulama sisteminin faaliyete geçmesi ile ilçede 61.000 dekarın üzerinde bir alanda sulama yapılabilecektir. Sulama suyunun gelmesiyle oluşacak yeni fırsatlar dahilinde, ilçeden 150 çiftçiye sulu tarıma geçişte karşılaşılan sorunlar ve çözümler, sulu tarım ile ortaya çıkan ürün çeşitliliği, mevcut suyun verimli kullanılması ve modern sulama sistemleri hakkında eğitim verilecektir.